CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Marek Čanecký a Robert Gavenda Majstri Slovenska

V sobotu sa konal národný šampionát v cyklokrose v kat. Elite a U23. Keďže aktuálny Majster Európy Robert Gavenda sa rozhodol štartovať v kat. Elite, rozpútal sa tuhý boj hlavne o druhé miesto v elite a predovšetkým o titul U23.

 

V kategórii žien pri neúčasti Medveďovej s prehľadom zvíťazila pomaly lepšiaca sa Zuzka Vojtášová, keď porazila svoju "večnú" maďarskú súperku Eszter Dosa.
 
V kategórii mužov už od štartu nenechal nikoho na pochybách práve pretekár belgickej stajne Fidea Telenet Robert Gavenda a odpútal sa od svojich prenasledovateľov. Osamotene krúžil takmer celé preteky a s prehľadom zvíťazil na už tradičnej trati v Prievidzi. Za ním sa po problémoch Glajzu a najmä veľkých technických problémoch s bicyklom Martina Haringa sformovala dvojica Václaj Metlička a Milan Barényi. Za nimi osamotene jazdil Glajza a kúsok za ním večný smoliar Haring. V samom závere sa však Barényi zamotal do mlieka a spadol, Metlička idúci tesne za ním, sa tiež porúčal k zemi. Túto jedinečnú šancu využil starý lišiak Robert Glajza, ktorý sa na dvojicu dotiahol a ihneď zaútočil a získal striebro. Bronz si odniesol Metlička, štvrtý skončil len veľmi tesne Martin Haring a na Milana Barényiho zostalo piate miesto.
 
Za touto päticou sa však odohrával neľútostný súboj o titul U23. Keď takmer celé preteky viedol Marek Čanecký, no v závere musel odolávať veľkému náporu Martina Mahďara, no nakoniec to dopadlo so štastným koncom. Takže Haring skončil opäť "zemiakový", rovnako ako na republikovom šampionáte v cross country po veľkých technických problémoch v úvode, aj napriek obrovskej snahe, a veľkom boji i pomoci oddielového kolegu  Fraňa. No po rôznych druhých /Vojtášová-cyklokros/, tretích/Čanecký-časovka/,  a hlavne štvrtých miestach na Majstrovstvách Slovenska 2009 / Haring cross-country i cyklokros, Palčák-cesta, Vojtášová - časovka, cesta/ sa na CK BB usmialo štastie v podobe zisku titulu U23 v cyklokrose pre Mareka Čaneckého. No treba poznamenať, že aj napriek druhému miestu Vojtášovej na MSR v cyklokrose má právo nosiť dres Majsterky Slovenska aj v nasledujúcej sezóne, pretože víťazka Tereza Medveďová ešte nemá vek ženy. Slovenským reprezentantom Haringovi, Čaneckému a Vojtášovej budeme teraz držať palce na sérii pretekov v zahraničí, už v nedeľu štartujú na pretekoch UCI vo švajčiarskom Wetzikone, vrámci záverečnej prípravy na Majstrovstvá sveta v Tábore koncom januára. Kompletné výsledky z MSR v Prievidzi si môžete pozrieť tu. Konečné poradie Slovenského pohára sezóny 2009 si môžete pozrieť tu.

 

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.