CK Banská Bystrica will ride on Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

August v znamení prvej časti majstrovstiev sveta v Dánsku (časovka jednotlivcov), účasti na pretekoch MERIDA ROAD CUP, MTB Škoda Cupe a našich líg na ceste a GRAVEL

Aalborg_tart_asovky_29.9.2024

 

10. 8. 2024 – Svit, ŠKODA HORAL MTB maratón /62 km/ : 1. miesto v kategórii 40 – 49 ročné, Marcela Medveďová, celkove v kategórii Ženy, 2. miesto; Ján Malachovský DNF na 72 km trati.

KODA_HORAL_MTB_maratn_Svit_10.8.2024KODA_HORAL_MTB_Maratn_Svit_10.8.2024_2KODA_HORAL_MTB_Maratn_Svit_10.8.2024_1Povedali po pretekoch: Marcela Medveďová: Teplo, prach, brutálne stúpania, nebezpečné zjazdy, veľmi ťažká trať. Po štarte som sa snažila ísť v úspornom režime, kontrolovala som si súperky, z víťazstva mám radosť.


Ján Malachovský: dnes to nešlo, precenil som sa, keď som sa postavil na štart dlhšej trasy, po 35 km som to vzdal.

 


22. 8. 2024 – 56. ročník RADWELTPOKAL, St. Johann in Tirol, časovka jednotlivcov na 20 km: Ladislav Longauer 10.miesto.

23. 8. 2024 – 56. ročník RADWELTPOKAL, St. Johann in Tirol, preteky jednotlivcov, 37 km, Ladislav Longauer 15. miesto.

St._Johann_pohr_10._miesto_asovkaPovedal po pretekoch: Ladislav Longauer: Výborná príprava na MS v Dánsku. Trate v St. Johanne sú perfektné, či už časovka, či okruh, kde sa pretekalo v pretekoch jednotlivcov. Škoda, že usporiadatelia presunuli štart a cieľ na veľmi úzku cestu, na čo naša veková kategória doplatila v záverečnom špurte, keď 5m pred cieľovou páskou dvaja pretekári padli, zašpuntovali dojazd, ja som sa našťastie pádu vyhol. A ešte pikoška, doma som nechal malý batoh s dokladmi (pasom, vodičským preukazom, licenciou, peniazmi, liekmi, nabíjačkou, VISA kartou), takže celý pobyt v strese. Všetko sme s Peťom Ftorekom krok po kroku riešili, úhrada o zaplatení štartovného v mobile, takže štartové číslo bez problémov vydané, Ftorek mi požičal 20 EUR, v meste som kúpil káblik do nabíjačky, tým pádom mobil nabitý, takže pobyt, ako vyšitý.



 

 

24. 8. 2024 – MERIDA ROAD CUP, Kláštor pod Znievom: 1. miesto Marcela Medveďová, v kat. 40 – 49 roční, Štefan Demjančík, 8. miesto, v kat. 70 – 74 roční, Ladislav Longauer, 3. miesto, Jaroslav Štefánik, 4. miesto.

Kltor_pod_Znievom_po_pretekoch_1Kltor_pod_Znievom_po_pretekoch_2Povedali po pretekoch: Marcela Medveďová: Tento rok som mala za cieľ takticky lepšie jazdiť, ako vlani, dala som si pozor na prvý kopec nad Vyšehradným, čo sa mi podarilo a vyšla som v prvej skupine, na Diel som stratila kontakt s prvou skupinou, v cieli spokojnosť.

Jaroslav Štefánik: No, dnes to bolo nie podľa mojich predstáv, na štarte som mal vyššie ambície. Nepredpokladal som, že v prvom stúpaní po štarte budem mať problém udržať tempo v hlavnej skupine, z ktorej som „vycúval“, štvrté miesto v kategórii aká, taká spokojnosť, ale ako vravím, mal som vyššie ambície.

Ladislav Longauer: Do Kláštora som chodil vyhrať, tento rok až tretí. Pravdepodobne únava z Johannu, kde som deň predtým pretekal, ale kvalitná príprava na MS do Dánska.

Štefan Demjančík: Po dlhej dobe opäť na štarte pretekov, výpadok sa prejavil, nevydržal som tempo najlepších.


29. 8. 2024 – MS MASTERS GRAN FONDO, časovka jednotlivcov, 33km, Aarlborg /DEN/, Ladislav Longauer 12. miesto

Aalborg_29._9._2024_pred_asovkouPovedal po pretekoch: Cesta do Dánska v dĺžke 1550 km s prespaním pri Berlíne bola v pohode, pricestovali sme v utorok odpoludnia, cestoval som s Petrom Ftorekom, krátke vybalenie, obliecť a trošku potočiť nožičkami popri mori. V stredu pred časovkou sme prešli celú časovku na bicykloch, profil nie náročný, bez kopcov, len vietor mohol robiť problém, následne vyzdvihnutie štartových čísel a čakalo nás meranie časovkárskych špeciálov, neuveríte, ale rada na tri hodiny, tak to teda nie, to usporiadatelia nezvládli. Riskli sme meranie v deň časovky vo štvrtok, išli sme na štart pred štartom prvej pretekárky s prosbou premerať  bicykle, rozhodcovia boli ochotní, bicykle premerali. No ale, čo som zase pohnojil, pri nakladaní časovkárskych špeciálov som si z cestného bicykla neprehodil Wahoo, nakoľko sme bývali 30 km od Aarlborgu, štartoval som v časovke bez možnosti kontrolovať si rýchlosť, km, tep, takže podľa pocitov. Časovka sa štartovala v 30 sek. intervaloch, vietor nefúkal, len vzdialenosť 33 km pre nás bola neznáma, čo sa výdrže na plný plyn týka, čas 49:15 min, 39,51 km/hod., nakoniec celkom spokojnosť.

 

29. 8. 2024 – ŠKODA MTB maratón, Topoľčianky, Marcela Medveďová, 4. miesto.

Povedala po pretekoch Marcela Medveďová: Z prvého miesta som zablúdila a išla v trojici 6km tam, 6 km naspäť mimo trať. Po vrátení sa na pretekársku trať strata veľká aj na stupne, mrzí ma to.

 

 

34. ročník Regionálna cyklistická liga:

6. 8. 2024 – 10. kolo, Horské kritérium, 50 min. + 1 kolo, Pršanská terasa: 10. miesto celkove Marcela Medveďová, 1. miesto v kategórii LADY

20. 8. 2024 – 11. kolo, časovka jednotlivcov, 10 km, Horná Mičiná – Veľká Lúka: CK BB bez zastúpenia

 

4. ročník Regionálnej cyklistickej GRAVEL ligy:

13. 8. 2024 – 6. kolo, Nemce – Fugerov dvor: 6. miesto celkove Marcela Medveďová, 1. miesto v kategórii LADY.

27. 8. 2024 – 7. kolo, Šalková – Ponické Kiare: 2. miesto celkove  Marcela Medveďová









Thoroughtful analysis of optimal position on the bike provided by BG FIT technology, by BIKEPRO BANKÁ BYSTRICA.
Banner

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.